Wednesday, September 21, 2011

What else can you find in my blog? Que mas podes encontrar en mi blog?PAELLA RECIPE

Let's see...recipes from my grandma, and some from my friends....and , well, the ones I created...

 ( English and Spanish)

Veamos, recetas de mi abuela, y algunas de mis amigos...y, bueno, los que yo mismo cree...

PAELLA:

Are you brave enough?

1- Get a PAELLA frying pan, those that are big enough for 20 people...or the one you just have at home...
2-Peel and chop 2 big onions (preferible red onion), 4 cloves of garlic, finelly chopped, bell peppers ( red, yellow and green) seeded and cut in cubes ( small cubes will give a colorful touch)
3- two tablespoons of olive oil, to start the frying base of vegetables...( called sofrito in Spanish)
4-Add your meat of preference ( if you like, make one paella-seafood flavor, and one with chicken, pork and chorizo)
5- Take the meat out,  when gets golden brown, use pliers to take out the pan, live the vegetables still frying...
6-add rice to the vegetables/base you have after you took the meats out...the gravy will give the rice the meatty flavor...put in the center of the pan, like a line, just in the center, from side to side, and add vegetable broth to it, so the rice can "swallow" the liquids...don't stir, yet...
7-After 2 or 3 minutes after boiling point, distribute the rice with circular movements, and now it's time to add the "yellow" color, you can use the regular food dye colors, or , if you love it, zaffron, yes!!! that magic yellow powder with a very intense flavor, this will give the paella that magical mediterranean flavor...
8-And now, after 15 or so minutes, you can add the meat, stir a little, softly, and add vegetable broth if necesary...and...

PAELLA!!!!!!!!!!!!!

It's easy, don't be a chicken, do it...try this easy steps recipe and tell me how was your experience.....




PAELLA:

Te animas?

1-Conseguite una paellera, de esas gigantes como para 20 personas...o la que tengas en casa...
2-Pela dos cebollas grandes, rojas preferiblemente, 4 cabezas de ajo, picado finito, morrones rojos, verdes y amarillos (chiles para mis amigos de Mexico), sacale las semillas y cortalos en cuadraditos chicos que le daran color al plato.
3-dos cucharaditas de aceite de oliva, para empezar a freir la base de vegetales, llamado sofrito en Espana y Cuba.
4-Agrega la carne de tu preferencia, puede ser todo mariscos, o una de mariscos y otra de "carne" y en esa, podes poner pollo, cerdo, chorizo...
5-Saca la carne de la fritanga cuando se pone dorada, usa pinzas para no quemarte, y deja los vegetales aun friendose...
6-agrega el arroz, como en una linea en el centro, de borde a borde, una montanita, no importa la cantidad, agregale caldo de verduras que preparaste mientras tanto, asi el arroz puede "tomarse" el liquido, no revuelvas todavia...
7-Despues de 2 o 3 minutos que empezo el hervor, distribui el arroz a lo largo de la sarten, parejo, y ahora es el momento de agregar el polvo amarillo,  o si lo queres mas rico, ponele azafran, ese polvito magico con un sabor bien intenso, que le dara a la receta ese toque magico del mediterraneo...
8-Y ahora, despues de 15 minutos mas o menos, podes agregar la carne que salteaste anteriormente, revolves de a poco, le agregas mas caldo si fuera necesario, que seguro lo sera, y...

PAELLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Es facil, no seas cobarde, hacelo y...si seguis estos pasos bien simples, despues contame por el blog como fue la experiencia.......

NEXT TIME, I'll post up a video with me cooking the dis.....




PROXIMAMENTE: pondre un video mio cocinando este plato....

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